οικολογική συνείδηση

Επιστροφή στα θρανία με οικολογική συνείδηση

Οικολογική συνείδηση στο σχολείο

Back to school με οικολογική συνείδηση, χρησιμοποιώντας προϊόντα οικιακής / επαγγελματικής χρήσης, 100% απαλλαγμένα από πλαστικό, πλήρως βιοαποικοδομήσιμα και κομποστοποιήσιμα Eco care.

Οικολογική συνείδηση για τα παιδιά μας

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι πόροι της Γης δεν είναι ανεξάντλητοι, φυσικά και είναι απολύτως απαραίτητο να στραφούμε σε μια πιο eco καθημερινότητα, με οικολογική συνείδηση, αν θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας εύφορο έδαφος για να ζήσουν τα παιδιά μας.

Αυτό σημαίνει αλλαγή τρόπου σκέψης, που σταδιακά θα επιφέρει και αλλαγές στη συμπεριφορά και στις συνήθειές μας. Αρκεί να σκεφτούμε πριν πράξουμε: «Είναι καλά αυτά τα προϊόντα για την υγεία μας; Μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά μου; Περιέχει κάτι τοξικό; Επιβαρύνει το περιβάλλον και αν ναι πώς;»

Αυτές οι ερωτήσεις θα πρέπει να συντροφεύουν κάθε επιλογή στις αγορές μας και σιγά σιγά, όταν θα φτάνουμε σε ένα κατάστημα, αυτό θα γίνεται αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται πια να έχουμε “κουτάκια” με τα “πρέπει” στο μυαλό μας.

Προϊόντα με οικολογική συνείδηση

Δοκιμάστε προϊόντα από εταιρείες στο χώρο με οικολογική συνείδηση. Δοκιμάστε Eco care. Η σειρά των προϊόντων μας περιλαμβάνει πιάτα, μπωλ, ποτήρια, μαχαίρια, κουτάλια, πιρούνια, καλαμάκια κ.α.

Τα προϊόντα μας, από ανανεώσιμα βιοδιασπώμενα υλικά (ζαχαροκάλαμο), προσφέρουν μια διαρκή συνεισφορά στην προστασία του περιβάλλοντος. Δεν έχει να κάνει με θεωρητικές ιδέες αλλά με πρακτικά και άμεσης δράσης μέτρα. Δείτε γιατί το ζαχαροκάλαμο είναι καλή πρώτη ύλη εδώ.

Ο κοινός παρανομαστής όλων των προϊόντων μας είναι η φυσική τους προέλευση. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά βιώσιμες, πρώτες ύλες, κυρίως από ίνες ζαχαροκάλαμου.

Μότο μας: Σεβασμός προς το περιβάλλον, σεβασμός προς τον καταναλωτή με προϊόντα ασφαλή και αυστηρά ελεγμένα.

Γιατί Eco care στα lunch boxes

Επιλέξτε Eco care προϊόντα από ζαχαροκάλαμο για καθημερινή χρήση

Eco care προϊόντα πάντα και παντού

•Είναι ανθεκτικά
•Είναι υγιεινή επιλογή (αντί πλαστικού)
•Διατηρούν αναλλοίωτο το περιεχόμενο (γεύση)
•Δεν χρειάζονται πλύσιμο, αρκεί απλώς να πεταχτούν στον κάδο.

Γιατί να επιλέξετε Eco care προϊόντα στην καθημερινότητα σας

Αποδεχτείτε την πρό(σ)κληση και κάντε μια πρακτική συνεισφορά στη διατήρηση των φυσικών πηγών ενέργειας, ξεκινώντας από απλές καθημερινές πράξεις. Τοποθετήστε τα γεύματα των παιδιών σας σε συσκευασίες βιοδιασπώμενες, διατηρώντας αμείωτη την οικολογική σας συνείδηση.

•❯ Do something Green everyday!

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!

beach trash

Απορρίμματα στις θάλασσες – no more

Σεβασμός στο περιβάλλον

Περίπου το 70% του πλανήτη μας είναι καλυμμένο από ωκεανούς και τα θαλάσσια απορρίμματα βρίσκονται σχεδόν παντού. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι επιτακτική ανάγκη.

Σεβασμός στο περιβάλλον – sos

Τα θαλάσσια απορρίμματα και ειδικότερα τα πλαστικά, συνιστούν απειλή όχι μόνο για την υγεία των θαλασσών και των ακτών αλλά και για την οικονομία και την ποιότητα της ζωής μας γενικότερα. Τα περισσότερα θαλάσσια απορρίμματα δημιουργούνται από δραστηριότητες που εκτελούνται στην ξηρά.

Το αέναο ταξίδι των πλαστικών

Τα θαλάσσια απορρίμματα αποτελούνται από κατασκευασμένα ή επεξεργασμένα στερεά υλικά (π.χ. πλαστικό, γυαλί, μέταλλο και ξύλο), τα οποία καταλήγουν στο θαλάσσιο περιβάλλον one way or another.

Περίπου 10 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων καταλήγουν στις θάλασσες και στους ωκεανούς του πλανήτη κάθε χρόνο. Τα πλαστικά, και ειδικότερα τα απορρίμματα πλαστικών συσκευασιών, όπως μπουκάλια αναψυκτικών και σακούλες μιας χρήσης, είναι ο κυριότερος τύπος σκουπιδιών στις ακτές και ο κατάλογος συνεχίζεται: κατεστραμμένα δίχτυα αλιείας, σχοινιά, μπατονέτες, αποτσίγαρα, αναπτήρες κ.α.

Σεβασμός στο περιβάλλον με δράσεις καθαριότητας ακτών

Αντίθετα από τα οργανικά υλικά, το πλαστικό στη φύση δεν “εξαφανίζεται”. Συσσωρεύεται στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στους ωκεανούς. Ένα πλαστικό μπουκάλι μιας χρήσης, για παράδειγμα, ενδέχεται να χρειαστεί περίπου 500 χρόνια για να διασπαστεί σε μικροσκοπικά κομμάτια. Διαβάστε περισσότερα σχετικά στο αντίστοιχο άρθρο μας “Πόσα χρόνια χρειάζονται για να αποσυντεθεί το πλαστικό” εδώ.

Από που προέρχονται τα θαλάσσια απορρίμματα

Περίπου το 80 % των σκουπιδιών που βρίσκονται στο θαλάσσιο περιβάλλον προέρχεται από δραστηριότητες που εκτελούνται στην ξηρά. Η πηγή των θαλάσσιων απορριμμάτων δεν περιορίζεται απαραίτητα στις ανθρώπινες δραστηριότητες κατά μήκος των ακτών. Ακόμη και αν ρίχνονται στην ξηρά, τα ποτάμια και ο άνεμος μεταφέρουν τα απορρίμματα στη θάλασσα. Οι αλιευτικές δραστηριότητες, η ναυτιλία, οι υπεράκτιες εγκαταστάσεις, όπως οι πετρελαιοπηγές και το αποχετευτικό σύστημα συνεισφέρουν τα υπόλοιπα.

Σεβασμός στο περιβάλλον – Πρόληψη

Παρόλο που τα θαλάσσια απορρίμματα είναι μία μόνο από τις πιέσεις που ασκούνται στην υγεία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αποτελεί αυξανόμενη ανησυχία. Η συσσώρευση και η μακρά διατήρηση των πλαστικών στη φύση περιπλέκει ακόμη περισσότερο το ζήτημα. Τα θαλάσσια απορρίμματα αποτελούν διασυνοριακό πρόβλημα. Από τη στιγμή που εισέρχονται στη θάλασσα, δεν έχουν πλέον ιδιοκτήτη. Αυτό κάνει τη διαχείρισή τους δύσκολη.

Το σημείο εκκίνησης για την αντιμετώπιση των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι η πρόληψη.

Δράσεις καθαριότητας ακτών

Το επόμενο βήμα είναι να αναλάβουμε δράση στην ξηρά, πριν τα απορρίμματα φτάσουν στις θάλασσές μας. Η ΕΕ έχει θεσπίσει πολιτικές και νόμους που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης αποβλήτων, τη μείωση των απορριμμάτων συσκευασιών και την αύξηση των ρυθμών ανακύκλωσης, καθώς και τη βελτίωση της επεξεργασίας των λυμάτων και τη χρήση γενικά των πόρων αποδοτικότερα. Υπάρχουν επίσης οδηγίες που έχουν καταρτιστεί για να συμβάλλουν στον περιορισμό της ρύπανσης από πλοία και λιμάνια.

Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι ένας καλός τρόπος για την αύξηση της ευαισθητοποίησης γύρω από το ζήτημα και την εξασφάλιση της συμμετοχής των πολιτών (ατομική / κοινωνική ευθύνη) στην αντιμετώπιση του προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι δείγμα πολιτισμού!

•❥ “We can do better. We can make our life greener.”

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!

Οικολογικό πρόσημο

Ονομαστική γιορτή με οικολογικό πρόσημο

Happy name day

Ο 15Αύγουστος πλησιάζει… Γιορτάστε την ονομαστική σας εορτή με οικολογικό πρόσημο, χωρίς ενοχές απέναντι στο περιβάλλον.

Ιδέες για zero waste party

Όλοι γιορτάζουν τα γενέθλια, πόσοι όμως τη γιορτή τους; Πολλοί δεν το θεωρούν σημαντικό, είναι όμως. Το όνομά σας είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε. Είναι η ταυτότητά σας γι’ αυτό και θα πρέπει να γιορτάζεται ανάλογα.

Less is more

Ένα πάρτυ μπορεί να είναι καλό, χωρίς να είναι ‘παραφορτωμένο’ με στολίδια, πολλά φαγητά και παιχνίδια. Όλα με μέτρο και οικολογικό πρόσημο.

Γιορτάστε το όνομά σας ecoλογικά

Οικολογική διακόσμηση

Σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση, αποφύγετε όλα τα μπαλόνια και τα πλαστικά που είναι παραπάνω από σίγουρο ότι με το τέλος της γιορτής θα καταλήξουν στον κάδο. Προτιμήστε περισσότερα λουλούδια. Βάλτε φωτάκια LED, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σε άλλες περιστάσεις. Φτιάξτε συνθέσεις διακόσμησης με ανακυκλώσιμα είδη και βάλτε και τα παιδιά σας στο “παιχνίδι”. Με φαντασία μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Επιλογές φαγητού με οικολογικό πρόσημο

“Ως προς το φαγητό, τί επιλογές έχω;” Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά και ξεκάθαρα. Προτιμήστε φαγητά με πρώτες ύλες που έχουν παραχθεί τοπικά, φρέσκα εποχιακά είδη, βιολογικά προϊόντα όσα περισσότερα μπορείτε, κρέας όσο λιγότερο μπορείτε. Αυτές είναι οι επιλογές για ένα πάρτι με μικρό οικολογικό αποτύπωμα.

Στην περίπτωση που περισσέψουν σημαντικές ποσότητες φαγητού και δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να τις καταναλώσετε τις επόμενες μέρες, καλέστε το ΜΠΟΡΟΥΜΕ , την οργάνωση που δικτυώνει ανθρώπους που διαθέτουν φαγητό με φορείς και ιδρύματα που ζητούν φαγητό. Εκείνοι θα σας ενημερώσουν για το που μπορεί να διατεθεί το περισσευούμενο φαγητό ώστε να πιάσει τόπο, σιτίζοντας ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.

Πιάτα – Ποτήρια μιας χρήσης

Τα βιοδιασπώμενα είδη μιας χρήσης από ζαχαροκάλαμο Eco care, είναι η ιδανική λύση για το party της γιορτής σας.

Name day party – plastic free

Γενικά τα πιάτα και τα ποτήρια, δεν γίνεται να λείπουν από ένα πάρτι. Τι το ιδιαίτερο έχουν όμως τα βιοδιασπώμενα πιάτα και ποτήρια Eco care από ζαχαροκάλαμο; Χμμ για να δούμε… Έχουν όμορφο design, είναι extra ανθεκτικά ενώ ταυτόχρονα, σας βοηθούν στο καθάρισμα μετά αφού σας λύνουν τα χέρια και δεν έχετε να πλύνετε τίποτα!

Stay happy

Ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε για την ονομαστική σας γιορτή, μην ξεχάσετε να έχετε πάντα μαζί σας την καλύτερη διάθεσή σας. Είναι άλλωστε η δική σας μέρα και θα πρέπει να κάνετε όσα σας χαροποιούν.

Χρόνια σας πολλά!

•❥ “Party hard – Think eco!”

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!

προϊόντα μιας χρήσης

Καλοκαιρινές διακοπές ecoγενειακά με ecoλογικά προϊόντα μιας χρήσης

Προϊόντα μιας χρήσης από ζαχαροκάλαμο

Ο καιρός έχει ζεστάνει, τα σχολεία κλείνουν και τα παιδιά θέλουν βόλτες, θάλασσα, παιχνίδια κάτω από τον ήλιο και διακοπές. Βρείτε χρόνο για οικογενειακές εξορμήσεις στη θάλασσα, ecoλογικά, χρησιμοποιώντας προϊόντα μιας χρήσης.

Το κλασικό ερώτημα που απασχολεί πολλούς από εσάς τους γονείς είναι τι να ετοιμάσετε για να πάρετε μαζί σας, ώστε να μην αναγκαστείτε να καταφύγετε στις εύκολες, ανθυγιεινές λύσεις της παραλίας: πατατάκια, αναψυκτικά, παγωτά.

Σας παρουσιάζουμε, με χαρά, μερικές εύκολες προτάσεις για να γεμίσετε το “καλάθι” σας με υγιεινά σνακ που θα αρέσουν στα παιδιά και θα τα χορτάσουν για όσο μείνετε στην παραλία. Μην ξεχνάτε να έχετε πάντα μαζί σας προϊόντα μιας χρήσης, που σέβονται το περιβάλλον.

ΟΧΙ στα θαλάσσια απορρίμματα

Αποφύγετε τα θαλάσσια απορρίμματα, και ειδικότερα τα πλαστικά που συνιστούν απειλή όχι μόνο για την υγεία των θαλασσών και των ακτών μας αλλά και για την ίδια μας τη ζωή.

Μπορείτε να επιλέξετε μια ή και περισσότερες από τις παρακάτω λύσεις, ανάλογα με το πόσες ώρες σχεδιάζετε να περάσετε στην παραλία αλλά και ανάλογα με τις διατροφικές προτιμήσεις των παιδιών σας:

  • Φρέσκα λαχανικά & φρούτα 
  • Κράκερ ολικής αλέσεως με τυρί
  • Υγιεινά σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως
  • Μπισκότα & μπάρες δημητριακών
  • Αραβική πίτα
Snacks στην παραλία για τα παιδιά

Βιοδιασπώμενα μιας χρήσης Eco care

Στην Eco care προσφέρουμε λύσεις από οικολογικά αναλώσιμα είδη. Επιλέξτε βιοδιασπώμενα προϊόντα μιας χρήσης από ζαχαροκάλαμο που σέβονται το περιβάλλον και τις βασικές αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

Διαθέτουμε μια ευρεία γκάμα προϊόντων από οικολογικές βιοδιασπώμενες συσκευασίες μιας χρήσης, φτιαγμένες από ζαχαροκάλαμο και σας προτείνουμε plastic free λύσεις.

Προμηθευτείτε δοχεία, μπωλ, πιάτα, ποτήρια, καλαμάκια, κουτάλια, μαχαίρια και πιρούνια για να μη σας λείψει τίποτα.

Δείτε όλη τη συλλογή μας με προϊόντα μιας χρήσης από φυσικά υλικά – διαθέσιμα για άμεση αποστολή εδώ.

•❥ “Ocean is not a garbage can. Be wise!”

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!

κομποστοποιήσιμα προϊόντα

Υπεύθυνες επιλογές με σεβασμό στο περιβάλλον

Κομποστοποιήσιμα προϊόντα – τί είναι

Τα κομποστοποιήσιμα προϊόντα μετατρέπονται σε οργανική ύλη, το κομπόστ.

Η λέξη κομπόστ προέρχεται από την αγγλική λέξη compost, η οποία με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική λέξη compositus και το ρήμα componere (com + ponere = μαζί + τοποθετώ). Στα τέλη του 14ου αιώνα εμφανίστηκε στη γαλλική γλώσσα η λέξη composte με την έννοια του μίγματος των φύλλων, της κοπριάς και άλλων υλικών για τη λίπανση της γης. Η λέξη compost, όπως την ξέρουμε σήμερα ως έννοια, εμφανίζεται το 1580 στην Αγγλία.

Κομπόστ – το φυσικό λίπασμα

Το κομπόστ είναι φυσικό λίπασμα που παράγεται από την αποσύνθεση οργανικών υλικών, όπως φύλλα, κλαδιά, υπολείμματα φαγητού (φρούτα, λαχανικά κ.α). Από τη στιγμή που έχει καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους καλλιέργεια.

Η διαδικασία παρασκευής κομπόστ από τα οργανικά απορρίμματα έχει μεταφερθεί στα ελληνικά ως κομποστοποίηση και τα προϊόντα αυτού ως κομποστοποιήσιμα προϊόντα.

Compost – Το πολύτιμο φυσικό λίπασμα

Κομποστοποίηση – Βιοαποικοδόμηση

Η κομποστοποίηση είναι ουσιαστικά μία ενισχυμένη βιοαποικοδόμηση, που γίνεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες. Τα βακτήρια, οι μύκητες και άλλα μικρόβια είναι οι εργάτες της κομποστοποίησης. Αυτοί υποβοηθούνται και από άλλους μεγαλύτερους οργανισμούς. Κατά τη διάρκεια της κομποστοποίησης τα μικρόβια αυτά παράγουν C02, θερμότητα και νερό καθώς αποικοδομούν τα οργανικά υλικά.

Το τελικό υλικό που προκύπτει είναι λίπασμα (το κομπόστ) περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά ενώ λειτουργεί ταυτόχρονα και ως εδαφοβελτιωτικό. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της κομποστοποίησης από την βιοαποικοδόμηση, ότι δηλαδή με την κομποστοποίηση δημιουργείται το κομπόστ (λίπασμα) ενώ κατά την βιοαποικοδόμηση το προϊόν αποσυντίθεται απλά σε C02, νερό και βιομάζα.

Μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία κομποστοποίησης, διαβάζοντας το αντίστοιχο άρθρο στο blog μας.

Κομποστοποιήσιμα προϊόντα Eco care

Τα Eco care προϊόντα είναι κομποστοποιήσιμα με βάση το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ 13432. Είναι απολύτως φιλικά στο περιβάλλον και υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα καθημερινών αναγκών. Σέβονται τόσο τη φύση όσο και τον άνθρωπο.

Η ορθή χρήση και απόρριψή τους σε συνθήκες προβλεπόμενες από τον σχεδιασμό τους επιτρέπει την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής τους χωρίς αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον.

•❥ “Compost what you can. Go green – Keep our earth clean!

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!

βιοδιασπώμενα οικολογικά είδη σε baby shower

Baby shower party ecoλογικά

Βιοδιασπώμενα οικολογικά είδη στο baby shower party

Το έχουμε δει σε ταινίες, έχουμε ακούσει για αυτό από φίλους μας στο εξωτερικό και ίσως κάποιος γνωστός μας το έχει ήδη κάνει. Το baby shower μπορεί να μην είναι δική μας παράδοση, αλλά είναι ένας ευχάριστος τρόπος να γιορτάσουμε μια τόσο χαρούμενη είδηση, τον ερχομό ενός μωρου. Και γιατί να μην το κάνουμε ecoλογικά, χρησιμοποιώντας βιοδιασπώμενα οικολογικά είδη;!

Είτε διοργανώνετε εσείς το baby shower πάρτυ είτε η μέλλουσα μανούλα, είτε κάποιο άμεσο συγγενικό πρόσωπο (μητέρα, αδελφή), μια φίλη ή η κουμπάρα, έχουμε συγκεντρώσει τα βήματα για να οργανώσετε το πάρτυ σας με επιτυχία, χωρίς προβλήματα και κυρίως οικολογικά.

Πότε γίνεται το baby shower;

Συνήθως το πάρτυ πραγματοποιείται 6-8 εβδομάδες πριν από τη γέννα. Έτσι, η wannabe μαμά βρίσκεται σε καλό σημείο με την εγκυμοσύνη της και θα μπορεί να απολαύσει το party. Αν έχετε αναλάβει εσείς το ρόλο της οικοδέσποινας, ξεκινήστε με την οργάνωση μαθαίνοντας την ακριβή ημερομηνία που εξυπηρετεί τη μητέρα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας τουλάχιστον ένα μήνα, ώστε να είστε άνετη και αποτελεσματική.

Πόσοι καλεσμένοι;

Προσδιορίστε τον αριθμό των καλεσμένων κατόπιν συνεννόησης με το τιμώμενο πρόσωπο. Ακόμα και αν πρόκειται για πάρτυ – έκπληξη, μάθετε τις προτιμήσεις της μέλλουσας μητέρας. Ξεκινήστε τηλεφωνήματα, προσκλήσεις και e-mails.

Πού γίνεται;

Αν η λίστα των καλεσμένων σας είναι μικρή, μπορείτε να κάνετε το πάρτυ στο σπίτι. Έτσι το πάρτυ σας θα έχει πιο οικείο χαρακτήρα.

Tip: Προμηθευτείτε από πριν τα απαραίτητα βιοδιασπώμενα οικολογικά είδη που θα χρειαστείτε. Αυτό σαν ιδέα σας λύνει τα χέρια καθώς θα αποφύγετε τις καθαριότητες μετά (πλύσιμο πιάτων κλπ.). Τέλος, μια καταπληκτική ιδέα για τους ζεστούς μήνες είναι να κάνετε το πάρτυ σε ένα όμορφο υπαίθριο μέρος όπως ένα πάρκο ή κοντά στη θάλασσα και να το μετατρέψετε σε πικνίκ. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να έχετε προνοήσει για την ποσότητα του φαγητού και των ροφημάτων και φυσικά να έχετε στο νου και την άνεση των παρευρισκόμενων.

Baby shower party με ecoλογικό χαρακτήρα

Θέμα shower party και προμήθειες

Συνήθως τα baby showers γίνονται το απογευματάκι οπότε έχει επικρατήσει το μενού να είναι ελαφριά σνακ και γλυκίσματα μαζί με τσάι, καφέ ή άλλα δροσιστικά ροφήματα. Τι καλύτερο λοιπόν από το να προετοιμάσετε έναν τέλειο μπουφέ με κρύα σαντουιτσάκια, finger food και χυμούς ή μη αλκοολούχα ποτά; Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα βιοδιασπώμενα οικολογικά είδη (πιάτα, ποτήρια, δοχεία, καλαμάκια, μαχαίρια, πιρούνια, κουτάλια κλπ.) τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από το πάρτυ. Όσο για το στολισμό, αφήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και συνθέστε έναν απίστευτο μπουφέ με όμορφα λουλούδια και φωτάκια.

Ενθύμια από το baby shower

Και βέβαια μην παραλείψετε αυτό το βήμα! Τα δωράκια για τους καλεσμένους είναι σημαντικά. Φανερώνουν την εκτίμησή σας για την παρουσία τους στο πάρτυ σας αλλά και αποτελούν ένα ωραίο souvenir από την περίσταση. Επιλέξτε δωράκια περιποίησης όπως σαπουνάκια αρωματικά, άλατα μπάνιου ή σοκολατάκια.

Τέλος, σας προτείνουμε χαλαρή μουσική και φυσικά, μην ξεχάσετε να τραβήξετε πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Eco care βιοδιασπώμενα οικολογικά είδη

Η ανθρώπινη ζωή χωρίς τη φύση δεν έχει πιθανότητα συνέχειας, αλλά ακόμη περισσότερο, ότι η ποιότητα της ανθρώπινης ζωής καθορίζεται από την ποιότητα της φύσης. Στη βάση αυτή, δημιουργήσαμε τη δική της ολοκληρωμένη σειρά από βιοδιασπώμενα οικολογικά είδη μίας χρήσης (από ζαχαροκάλαμο). Διασπώνται χωρίς να αφήνουν ίχνος περιβαλλοντικής μόλυνσης. Προϊόντα που μπορούν να “αναγεννηθούν” συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών C02.

Με μια μικρή προετοιμασία και πάντα χωρίς άγχος, το baby shower πάρτυ σας θα έχει επιτυχία και θα αποτελέσει μια γλυκιά ανάμνηση για όλους.

•❥ “Have fun. Think eco.

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!

eco wedding

Eco friendly γάμος – Η νέα τάση

Eco wedding

Μία τάση της εποχής που ήρθε για να μείνει από ότι φαίνεται είναι ο “οικολογικός γάμος” ⇢ eco wedding ή αλλιώς sustainable wedding.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η οικολογική συνείδηση είναι και ανάγκη και τάση. Συνεπώς, οφείλετε τουλάχιστον να γνωρίζετε πως να κάνετε λίγο πιο “πράσινο” το γάμο σας.

All you need is love and eco wedding

Θέλετε έναν εκ βαθέων “πράσινο” και guilt-free γάμο; Έναν γάμο με eco-friendly χαρακτήρα; Οι ακόλουθες συμβουλές υπόσχονται να κάνουν τη διαδικασία της προετοιμασίας της πιο σημαντικής ημέρας της ζωής σας, να μοιάζει πιο πολύ με πρόκληση και διασκέδαση παρά με αγγαρεία.

Go green all the way – To do list:

❱ Στείλτε email με απαντητική εναλλακτική, γλιτώνοντας τη φακελοθύελλα!
❱ Προμηθευτείτε σε προσιτή τιμή βιοδιασπώμενα είδη μιας χρήσης για το τραπέζι. Κερδίστε σε λειτουργικότητα και αισθητική (είναι λευκά όπως και ο γάμος στο σύνολό του). Χρησιμοποιήστε πιάτα και ποτήρια από ζαχαροκάλαμο.
❱ Χρησιμοποιήστε ανακυκλωμένο χρυσάφι για τις βέρες σας.
❱ Αγοράστε γαμήλιες γόβες και ακατέργαστα οικολογικά κοσμήματα που θα φορέσετε ξανά.
❱ Συνθέστε ανθοδέσμες από λουλούδια που ευδοκιμούν σε φυτώρια της περιοχή σας.
❱ Διακοσμήστε το χώρο με φυτά σε γλάστρες, που μετά θα αξιοποιηθούν από τους προσκεκλημένους.
❱ Κατασκευάστε μόνοι σας τις μπομπονιέρες. Φτιάξτε για παράδειγμα πουγκιά με λεβάντα και άλλα αποξηραμένα μοσχολούλουδα.
❱ Χρησιμοποιήστε υφασμάτινες πετσέτες στα τραπέζια. Αποφύγετε οτιδήποτε χάρτινο και τυπωμένο (ή τυπώστε το σε ανακυκλωμένο χαρτί).
❱ Χρησιμοποιήστε τα τραπεζομάντηλα του χώρου που σας φιλοξενεί.
❱ Περιορίστε τη guest list σας. Περισσότεροι καλεσμένοι = μεγαλύτερο οικολογικό κόστος.
❱ Δωρίστε στους καλεσμένους σας υφασμάτινες τσάντες με αναμνηστική επιγραφή του γάμου.
❱ Χρησιμοποιήστε προμηθευτή φαγητών που θα αξιοποιήσει τα φαγητά που θα περισσέψουν για καλό σκοπό.
❱ Φροντίστε η διοργανώτρια εταιρεία να φημίζεται για την οικολογική της φιλοσοφία.
❱ Εναλλακτικά, αντί για ρύζι, πετάξτε στους νεόνυμφους ροδοπέταλα αποξηραμένα.
❱ Οργανώστε μία “πράσινη απόδραση” σε οικολογικούς προορισμούς για το μήνα του μέλιτος.

Eco wedding με προϊόντα μιας χρήσης από ζαχαροκάλαμο

Προτιμήστε έναν eco wedding

Με τα τόσα διαθέσιμα μέσα, τον veganism στο ζενίθ του και δεδομένης της τάσης των millennials για ουσιαστικές αλλαγές, δε μπορούμε να παραβλέψουμε τις δαπάνες που γίνονται σε κάθε γάμο και κοστίζουν περισσότερο περιβαλλοντικά, παρά οικονομικά. Πείτε ναι σε έναν eco wedding!

Παντρεύεστε και δεν θέλετε να ξοδέψετε μια περιουσία. Ένας οικολογικός γάμος είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Μυήστε τους καλεσμένους σας στη μαγεία της οικολογίας. Δείξτε τους το δρόμο για την “πράσινη” λύτρωση, δίνοντάς τους αφορμές να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας δια βίου.

Με τον eco wedding σας, διακηρύξτε την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και υιοθετήστε τις καλές συνήθειες για μία ζωή.

•❥ “Sometimes less is more! Do good – Do eco.

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!

είδη μιας χρήσης

Camping στη φύση με είδη μιας χρήσης

Είδη μιας χρήσης πάντα και παντού

Τα είδη μιας χρήσης είναι από τα πιο χρήσιμα πράγματα που χρειάζεται να έχετε μαζί σας όταν θα πάτε για camping στη φύση.

Είναι απλό, ακόμη και οργανωμένο να είναι το camping που θα αποφασίσετε να κατασκηνώσετε, κανείς από εσάς δεν θα έχει τη διάθεση να κουβαλήσει αλλά και να πλύνει πιάτα, μαχαιροπήρουνα και ποτήρια – Είπαμε είστε διακοπές!

Τί άλλο θα χρειαστείτε εκτός από είδη μιας χρήσης;

❱ Το νούμερο 1 στη λίστα με τον εξοπλισμό για κάμπινγκ είναι η σκηνή.
❱ Extra snacks & φαγητό για όταν δεν θέλετε να φάτε κάπου έξω.
❱ Φορητό ψυγείο ή ισοθερμική τσάντα και γκαζάκι ή ψησταριά ειδική για κάμπινγκ.
❱ Αντικουνουπικά – Εντομοαπωθητικά.
❱ Για το βράδυ, θα χρειαστείτε έναν φακό κάμπινγκ.
❱ Το φαρμακείο πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητο για τυχόν τσιμπήματα ή χτυπήματα.
❱ Να έχετε μαζί σας επίσης έναν αναπτήρα και σουγιά.

Camping – ecoλογικά

Έχετε επίσης μαζί σας την απαραίτητη ποσότητα που θα χρειαστείτε σε πιάτα, μαχαίρια, πιρούνια, κουτάλια, καλαμάκια και ποτήρια για τα snack break σας.

Γιατί να επιλέξετε είδη μιας χρήσης Eco care;

Δεν πιάνουν χώρο, δεν έχουν βάρος, συνεπώς θα σας είναι πολύ εύκολο να τα έχετε πάντα και παντού μαζί σας. Τα βιοδιασπώμενα προϊόντα Eco care από ζαχαροκάλαμο, σέβονται το περιβάλλον και τις βασικές αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Διασπώνται χωρίς να αφήνουν ίχνος περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Μπορείτε να απολαμβάνετε ανενόχλητοι το πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδινό σας και να πίνετε το αγαπημένο σας παγωμένο ρόφημα. Είναι αδιαπέραστα από μαγειρικό λάδι και άκρως ανθεκτικά. Αποτελούν την πιο εύκολη και πρακτική λύση.

Αξίζει να τα δοκιμάσετε. Ανακαλύψτε περισσότερα για τα προϊόντα μας εδώ.

•❥ “Join the race to make the world a better place!”

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!

βιοδιασπώμενα αναλώσιμα είδη στην εκδρομή

Καλοκαιρινή εξόρμηση με βιοδιασπώμενα αναλώσιμα είδη

Αλλάζουμε τρόπο ζωής – Χρησιμοποιούμε βιοδιασπώμενα αναλώσιμα είδη

Όταν αλλάζεις τη ζωή σου προς το καλύτερο και αρχίζεις να αναθεωρείς τη σχέση σου με το περιβάλλον, αυτό μεταφράζεται σε αλλαγή του τρόπου ζωής και αναζήτηση προϊόντων που έχουν τον ίδιο σκοπό με εσένα, να αγαπούν το περιβάλλον στην πράξη.

Η Eco care είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη βιωσιμότητα και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι τα βιοδιασπώμενα αναλώσιμα είδη της μπορούν να συνδυάζουν αισθητική και λειτουργικότητα, χωρίς ποτέ να ξεχνούν να αγαπούν τη φύση. Στόχος μας να κάνουμε τη βιωσιμότητα αληθινό τρόπο ζωής.

Καλοκαίρι = αποδράσεις στη φύση

Ο ζεστός ήλιος σας κοιτάει κατάματα και εσείς το μόνο που σκέφτεστε είναι ταξίδια και αποδράσεις ακόμα και ολιγοήμερες, για να μπορέσετε να απολαύσετε τη φύση και τον καθαρό αέρα. Μάλιστα, η χώρα μας, είναι πλούσια από υπέροχα τοπία, γραφικά χωριά, ποτάμια και λίμνες, ώστε να μπορέσετε να οργανώσετε την εξόρμηση που χρειάζεστε μέσα από αμέτρητες επιλογές.

Summer travel essentials

Για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις στη φύση, έχετε πάντα μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα:

❱ Άφθονο νερό
❱ Υγιεινά σνακ & φαγητό
❱ Βιοδιασπώμενα αναλώσιμα είδη
❱ Αντικουνουπικά – Εντομοαπωθητικά
❱ Γυαλιά ηλίου & αντηλιακό
❱ Σετ πρώτων βοηθειών

Καλοκαιρικές αποδράσεις στη φύση – ecoλογικά

Προσπαθήστε να έχετε πάντα μαζί σας τα παραπάνω, όσο πιο ελαφριά γίνεται για να μη σας κουράζουν. Έτσι, θα έχετε δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσετε ακόμα περισσότερο την εκδρομή σας, χωρίς να πάει τίποτα λάθος.

Έχετε επίσης μαζί σας την απαραίτητη ποσότητα που θα χρειαστείτε σε πιάτα, μαχαίρια, πιρούνια, κουτάλια, καλαμάκια και ποτήρια για τα snack break σας.

Eco care βιοδιασπώμενα αναλώσιμα είδη

H Eco care δεσμεύεται σε μια συνεχή αναζήτηση, έτσι ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ακολουθήστε και εσείς μία πιο “πράσινη” φιλοσοφία, χρησιμοποιώντας βιοδιασπώμενα αναλώσιμα είδη Eco care σε κάθε σας απόδραση.

•❥ “The Earth is what we all have in common. Keep it safe and clean!”

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!

ecocare προϊόντα

Σνακ στην παραλία με eco προϊόντα

Φύγαμε για παραλία με τα eco προϊόντα μας

Είναι καλοκαίρι… Θάλασσα και αμμουδιά φτιάχνουν το ιδανικό σκηνικό για τσιμπολόγημα, φυσικά με τα κατάλληλα eco προϊόντα μαζί. Ας γευτούμε ένα λαχταριστό πικ νικ, δίπλα στο κύμα, χωρίς ενοχές απέναντι στο περιβάλλον. Άλλωστε, δεν υπάρχει καλύτερο picnic από αυτό που μπορούμε γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο να οργανώσουμε.

Οι βουτιές ανοίγουν την όρεξη και έχοντας αφιερώσει λίγο χρόνο παραπάνω για την προετοιμασία των δικών μας σνακ, δεν θα χρειαστεί να φύγουμε από την ξαπλώστρα μας για φαγητό. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε ότι θα προσλάβουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε μέσα από σνακ, τα οποια καλό θα ήταν να τα έχουμε ετοιμάσει από το σπίτι, έτσι για να ξέρουμε τί τρώμε.Παράλληλα με τα eco προϊόντα Eco care μαζί μας, δεν θα χρειαστεί να ψάχνουμε που θα τοποθετήσουμε τα σνακς μας και θα αποφύγουμε να λερώσουμε τα ρούχα ή την πετσέτα παραλίας.

Απαραίτητα αξεσουάρ για παραλία

SOS – πράγματα που πρέπει να έχουμε μαζί μας: το φορητό ψυγειάκι ή η ισοθερμική τσάντα με τις παγοκύστες για να κρατήσει φαγητά και ποτά όσο το δυνατόν περισσότερο στη θερμοκρασία που τα βάλαμε και φυσικά τα eco προϊόντα της Eco care. Πιάνουν ελάχιστο χώρο στην τσάντα και αποτελούν την πιο ιδανική οικολογική λύση.

Επιλογές για σνακς με eco προϊόντα

Στην πρώτη γραμμή των επιλογών μας, όπως είναι φυσικό, τα κεφτεδάκια, όχι μόνο από κιμά αλλά και από λαχανικά της εποχής, όπως οι ντοματοκεφτέδες, οι πατατοκεφτέδες και οι κολοκυθοκεφτέδες, που τρώγονται μια χαρά και κρύοι. Μπορούμε να φτιάξουμε ακόμη μίνι μπεργκεράκια, αραβικές πίτες, σάντουιτς και αλμυρές τάρτες ή κέικ.

Εξίσου ταιριαστές για την εποχή, που αναζητά δροσερές γεύσεις είναι και οι σαλάτες(το ντρέσινγκ φυλάσσεται χωριστά ώστε να το ρίξουμε την τελευταία στιγμή μαζί με το αλατοπίπερο). Απαραίτητα στην τσάντα μας και τα φρούτα, που είναι δροσερά. Τα μεταφέρουμε είτε ολόκληρα, είτε κομμένα σε φρουτοσαλάτα, στα ειδικά βιοδιασπώμενα δοχεία μας, προσθέτοντας μέλι αν θέλουμε.

Snacking στην παραλία με eco προϊόντα

Έχετε μαζί σας την απαραίτητη ποσότητα που θα χρειαστείτε σε πιάτα, μαχαίρια, πιρούνια, κουτάλια, καλαμάκια και ποτήρια.

Για τη συνοδεία των εδεσμάτων, οι μπύρες και το παγωμένο λευκό κρασί είναι οι ιδανικές επιλογές. Δεν ξεχνάμε όμως… Έχουμε πάντα διαθέσιμο δροσερό νερό, καθώς αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες μας σε υγρά.

Μικρές κινήσεις – Μεγάλος αντίκτυπος

Όποιες και αν είναι οι μικρές κινήσεις που κάνει ο καθένας μας, έχουν αξία και αντίκτυπο στην προστασία του πλανήτη. Τα eco προϊόντα που θα βρεις εδώ ελπίζουμε ότι θα σας εμπνεύσουν να κάνετε αλλαγές που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και θα σας ενθουσιάσουν.

•❥ Earth Loves You, Love it Back

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!