Back 2 School Επιστροφή στο σχολείο με eco-λογική συνείδηση

Back 2 School Επιστροφή στο σχολείο με ecoλογική συνείδηση

Back 2 School Επιστροφή στο σχολείο με eco-λογική συνείδηση

Έφτασε η ώρα να έρθουν οι διακοπές του καλοκαιριού στο τέλος τους, πίσω στο σχολείο, έφτασε η ώρα που ξεκινάνε τα σχολεία, Οι τάξεις παίρνουν καινούργια βιβλία και μολύβια και οι δάσκαλοι έχουν μόλις αναρτήσει τα προγράμματα τους.

Επιστροφή στο σχολείο

Για μερικούς είναι μια περίοδος ενθουσιασμού και για άλλους είναι μια περίοδος τρόμου. Όπως και να έχει, η επιστροφή στο σχολείο είναι αναπόφευκτη και τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε τις αγορές σας για το σχολείο, πιο οικολογικές!

Αυτό σημαίνει αλλαγή τρόπου σκέψης, που σταδιακά θα επιφέρει και αλλαγές στη συμπεριφορά και στις συνήθειές μας. Αρκεί να σκεφτούμε πριν πράξουμε: «Είναι καλά αυτά τα προϊόντα για την υγεία μας; Μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά μου; Περιέχει κάτι τοξικό; Επιβαρύνει το περιβάλλον και αν ναι πώς;»

Τα προϊόντα με οικολογική συνείδηση είναι εκείνα που παράγονται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, διασπώνται χωρίς να αφήνουν ίχνος περιβαλλοντικής μόλυνσης. Προϊόντα που μπορούν να “αναγεννηθούν” συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών C02.

Προϊόντα με οικολογική συνείδηση

Δοκιμάστε προϊόντα της Ecocare εταιρεία με οικολογική συνείδηση. Η σειρά των προϊόντων μας περιλαμβάνει πιάταμπωλ, ποτήρια, μαχαίρια, κουτάλια, πιρούνια, καλαμάκια κ.α.

Τα προϊόντα μας, από ανανεώσιμα βιοδιασπώμενα υλικά (ζαχαροκάλαμο), προσφέρουν μια διαρκή συνεισφορά στην προστασία του περιβάλλοντος. Δεν έχει να κάνει με θεωρητικές ιδέες αλλά με πρακτικά και άμεσης δράσης μέτρα. 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κουτιά γεύματος μιας χρήσης (lanch box) που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το γεύμα του παιδιού σας και ταυτόχρονα συνεργείτε φιλικά προς το περιβάλλον.

Τοποθετήστε τα γεύματα των παιδιών σας σε συσκευασίες βιοδιασπώμενες, διατηρώντας αμείωτη την οικολογική σας συνείδηση.

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να εξοικονομήσετε χρήματα και να βοηθήσετε το περιβάλλον, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε δοχεία τροφίμων Ecocare αντί για πλαστικά μιας χρήσης. Μπορείτε επίσης να τα προμηθευτείτε σε διαφορετικά μεγέθη και χωρίσματα, ανάλογα με το πόσο φαγητό θέλετε να πάρετε μαζί σας. Αν υπάρχει ένα πράγμα που θα πρέπει να αποκομίσετε, είναι ότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές, αν θέλετε κάτι οικολογικό και ταυτόχρονα λειτουργικό όταν επιστρέφετε στο σχολείο φέτος!

Eco care προϊόντα πάντα και παντού

•Είναι ανθεκτικά

•Είναι υγιεινή επιλογή (αντί πλαστικού)

•Διατηρούν αναλλοίωτο το περιεχόμενο (γεύση)

•Δεν χρειάζονται πλύσιμο, αρκεί απλώς να πεταχτούν στον κάδο.

Γιατί να επιλέξετε την οικολογική φροντίδα στην καθημερινότητά σας;

Η οικολογική φροντίδα αφορά τη φροντίδα για το περιβάλλον. Έχει να κάνει με τη φροντίδα των παιδιών μας και ακόμη περισσότερο με τη φροντίδα του πλανήτη μας.

Η οικολογική φροντίδα μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα που αγοράζετε προέρχονται από βιώσιμη πηγή. Άλλοι τρόποι για να ασκήσετε οικολογική φροντίδα περιλαμβάνουν την κομποστοποίηση των υπολειμμάτων της κουζίνας σας αντί να τα πετάτε σε πλαστικές σακούλες (οι οποίες τελικά θα καταλήξουν σε χωματερές).

Το πιο σημαντικό πράγμα σχετικά με την οικολογική φροντίδα είναι να συνειδητοποιήσετε ότι κάθε μικρό κομμάτι μετράει για να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος – γι’ αυτό μην ξεχνάτε: όσο μικρή κι αν φαίνεται μια πράξη με την πρώτη ματιά- μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί ο πλανήτης μας υγιής και όμορφος!

Back to school με οικολογική συνείδηση, χρησιμοποιώντας προϊόντα οικιακής / επαγγελματικής χρήσης, 100% απαλλαγμένα από πλαστικό, πλήρως βιοαποικοδομήσιμα και κομποστοποιήσιμα Eco care.

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!

•❯ Do something Green everyday!

eat plastic everyday-full

Η παγκόσμια απειλή των πλαστικών – Γεύμα πλούσιο σε πλαστικά

Η παγκόσμια απειλή των πλαστικών – Γεύμα πλούσιο σε πλαστικά

Τρώμε πλαστικά κάθε μέρα. Αυτό λένε οι μελέτες.

Πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες και… πλαστικά. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι κάθε εβδομάδα καταναλώνουμε ποσότητα μικροπλαστικών ίση με μια πιστωτική κάρτα, δηλαδή περίπου 2.000 σωματίδια και ίνες! Και όχι μόνο αυτό, αλλά τείνουν να μένουν στο πίσω μέρος του στόματος και του λαιμού μας.

Κανείς δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις των πλαστικών και των μικροπλαστικών στην υγεία μας. Γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο, καθαρότερο και ασφαλέστερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Η παγκόσμια απειλή των πλαστικών

Το πλαστικό βρίσκεται παντού: στα τρόφιμά μας, στο νερό μας, στον αέρα μας και σε κάθε σημείο της ζωής μας. Είναι επίσης παντού γύρω μας.
Πλαστικά σωματίδια έχουν βρεθεί στο αίμα, στους πνεύμονες, στον πλακούντα εγκύων γυναικών, αλλά και σε τρόφιμα όπως ψάρια και θαλασσινά, καθώς και στο επιτραπέζιο αλάτι. Εισέρχονται πλέον στον ανθρώπινο οργανισμό με όλους τους τρόπους: μέσω του αέρα, του νερού και της τροφικής αλυσίδας.

Στους ωκεανούς, έχει γίνει πανταχού παρόν. Υπάρχουν 5 τρισεκατομμύρια κομμάτια πλαστικού που επιπλέουν στους ωκεανούς του κόσμου. Αυτό είναι περισσότερο από 250 φορές ο αριθμός των αστεριών του γαλαξία μας!

Βάλε τέλος στην πλαστική απειλή

Λέμε αντίο στα πλαστικά μιας χρήσης, αντικαθιστώντας τα με βιοδιασπώμενα προϊόντα Eco care από ζαχαροκάλαμο.

Ζούμε την καθημερινότητά μας με eco-λογική συνείδηση, προστατεύοντας τόσο το περιβάλλον όσο και εμάς τους ίδιους από τις βλαβερές συνέπειες των πλαστικών κάθε μορφής.

•❯ Live a green life – You deserve nothing less!

πολικη αρκουδα με πλαστική συσκευασια1

Λέμε αντίο στα πλαστικά μιας χρήσης

Λέμε αντίο στα πλαστικά μιας χρήσης

Παίρνουμε θέση και λέμε: STOP σε πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης

Ο φακός ενός φωτογράφου συνέλαβε μια νεαρή πολική αρκούδα στην Αρκτική να παίζει με ένα πλαστικό σκουπίδι! Ευτυχώς, αυτή η αρκούδα είναι ασφαλής και δεν κατάπιε το πλαστικό.

Η παραπάνω φωτογραφία αποτυπώνει την πραγματικότητα που βιώνουμε, με τον πλανήτη μας να έχει κατακλυστεί από την πλαστική ρύπανση. Πλαστικά και μικροπλαστικά έχουν βρεθεί όχι μόνο σε ακτές και θάλασσες, αλλά ακόμα και στην Τάφρο των Μαριανών, το βαθύτερο σημείο των ωκεανών μας, καθώς και στην Αρκτική και την Ανταρκτική.

Παίρνουμε θέση και λέμε: STOP σε πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης

Οι κανόνες της ΕΕ για τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης, που εγκρίθηκαν τον Μάιο του 2019, απαγορεύουν αναλώσιμα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης για τα οποία υπάρχουν εναλλακτικά προϊόντα χωρίς πλαστικό.

Αυτά τα μέτρα αποσκοπούν στη μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών προϊόντων που καταλήγουν συχνότερα στα σκουπίδια· στη διεύρυνση της ευθύνης του παραγωγού· στην αλλαγή του σχεδιασμού ορισμένων προϊόντων, και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των καταναλωτών.

Λέμε αντίο στα πλαστικά μιας χρήσης, αντικαθιστώντας τα με βιοδιασπώμενα προϊόντα Eco care από ζαχαροκάλαμο.
Ζούμε την καθημερινότητά μας με eco-λογική συνείδηση, προστατεύοντας τόσο το περιβάλλον όσο και εμάς τους ίδιους από τις βλαβερές συνέπειες των πλαστικών κάθε μορφής.

Ξεκινάμε για διακοπές, εξόρμηση στην παραλία και στην φύση

Όταν σχεδιάζουμε ένα ταξίδι στην παραλία, στην εξοχή ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος όπου μας περιβάλλει η φύση, πρέπει να θυμόμαστε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο περιβάλλον.

 Οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους ανησυχούμε γι’ αυτό είναι οι εξής:

 • η ανθρώπινη δραστηριότητα γενικά έχει άμεσο και αρνητικό αντίκτυπο στη φύση. Για παράδειγμα, προκαλούμε κλιματική αλλαγή, η οποία θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στα οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο,
 • τα απορρίμματα είναι μια από τις κύριες πηγές ρύπανσης που προκαλούμε. Πετάμε περιτυλίγματα τροφίμων και άδεια μπουκάλια παντού χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί μετά,
 • τα απόβλητα που παράγονται από τον άνθρωπο καταλήγουν σε χωματερές ή πετιούνται σε ποτάμια και ωκεανούς όπου γίνονται τοξικά υλικά που βλάπτουν τη θαλάσσια ζωή,

Τι μπορείτε να κάνετε;

Πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας τα σκουπίδια σας όταν βγαίνετε οπουδήποτε- προσπαθήστε να μην αγοράζετε προϊόντα με υπερβολική συσκευασία (όπως νερό σε μπουκάλια)- ανακυκλώστε όποτε είναι δυνατόν!

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος: Έτσι, όταν προετοιμάζουμε ένα πικνίκ, αξίζει να χρησιμοποιούμε μόνο βιοδιασπώμενα υλικά.

 • Χρησιμοποιήστε βιοδιασπώμενα και ανακυκλώσιμα υλικά.
 • Να θυμάστε να παίρνετε μαζί σας όλα τα σκουπίδια σας, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών συσκευασιών ή των μαχαιροπήρουνων που μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει.
 • Αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε μόνο βιολογικά προϊόντα που παράγονται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων ή μη βιολογικών λιπασμάτων.

Η χρήση βιοαποικοδομήσιμων υλικών ecocare μπορεί να είναι πολύ σημαντική για την υγεία των ανθρώπων: Μπορούμε να τα πετάξουμε χωρίς να ανησυχούμε ότι θα καταλήξουν στον ωκεανό, θα βλάψουν τα ζώα και τα φυτά ή θα τα σκοτώσουν.

Αν χρησιμοποιείτε πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης, μπορεί να βλάψετε με τα απορρίμματα σας: τα ψάρια, τα πουλιά και τα θαλάσσια ζώα, γιατί αυτά καταλήγουν στον ωκεανό, ενώ αντίθετα αν καταλήξουν σε χωματερή, θα χρειαστούν χιλιάδες χρόνια για να διασπαστούν!

Αντιθέτως τα βιοδιασπώμενα κομποστοποιημένα ποτήρια είναι επίσης καλά και για την υγεία σας, επειδή δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες όπως η BPA (δισφαινόλη Α). Αυτή η χημική ουσία βρίσκεται σε πολλά πλαστικά και έχει συνδεθεί με αναπαραγωγικά προβλήματα, όπως στειρότητα στους άνδρες και αποβολές στις γυναίκες.

Ας μην αφήνουμε σκουπίδια στο έδαφος, ας μην μολύνουμε τη φύση με πλαστικά και μη βιοδιασπώμενα υλικά

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος στη φύση, συνιστούμε τη χρήση βιοδιασπώμενων υλικών. Τα βιοδιασπώμενα χάρτινα ποτήρια είναι επίσης μια επιλογή για το σερβίρισμα ποτών. Εκτός όμως από αυτά, είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιήσετε βιοδιασπώμενα επιτραπέζια σκεύη, όπως πιάτα ή χαρτοπετσέτες, τα οποία δεν θα προκαλέσουν βλάβη κατά την απόρριψη.

Πάρτε τα πράγματα μαζί σας: Για να σώσουμε το περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές, πρέπει να το προστατεύσουμε τώρα
 • Πάρτε τα πράγματά σας μαζί σας: Για να σώσουμε το περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές, πρέπει να το προστατεύσουμε τώρα.
 • Χρησιμοποιήστε βιοδιασπώμενα προϊόντα: Τα βιοδιασπώμενα προϊόντα διασπώνται στη φύση και δεν ρυπαίνουν. Πρέπει να φροντίζουμε τον πλανήτη χρησιμοποιώντας βιοδιασπώμενα προϊόντα όταν είναι δυνατόν.
 • Μειώστε τα απόβλητα από το νοικοκυριό σας: Τα απόβλητα μπορούν να ανακυκλωθούν ή να χρησιμοποιηθούν ως κομπόστ για την τροφοδοσία των φυτών ή των βακτηρίων του εδάφους που βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα και του νερού μας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια φάρμα σκουληκιών στον κήπο σας για να βοηθήσετε στην ανακύκλωση των υπολειμμάτων τροφίμων σε λίπασμα ή ακόμη και να τα μετατρέψετε σε κομπόστ για τον κήπο σας!

Δοκιμάστε τα βιοδιασπώμενα προϊόντα μίας χρήσης Eco care και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

> Keep it GREEN <

Think Green ⇢ Do good ⇢ Feel good!

Έφτασε η ώρα….. για Καλοκαιρινές διακοπές ecoγενειακά με ecoλογικά προϊόντα μιας χρήσης

Καλοκαιρινές διακοπές ecoγενειακά με ecoλογικά προϊόντα μιας χρήσης

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η ιδανική στιγμή για να αποφύγετε τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης και να χρησιμοποιήσετε βιοδιασπώμενα προϊόντα μίας χρήσης φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς είναι η τέλεια επιλογή.

Σας προσφέρουμε μια σειρά από βιοδιασπώμενα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην παραλία ή δίπλα στην πισίνα.

Βιοδιασπώμενα προϊόντα μίας χρήσης

Τα βιοδιασπώμενα προϊόντα μίας χρήσης είναι φιλικά προς το περιβάλλον και κατασκευάζονται από ζαχαροκάλαμο. Αντικαθιστούν το πλαστικό, το οποίο μπορεί να χρειαστεί έως και 500 χρόνια για να διασπαστεί. Αυτού του είδους τα προϊόντα μιας χρήσης έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι μπορούν να κομποστοποιηθούν, ώστε να μπορείτε να τα ανακυκλώνετε μετά τη χρήση.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε βιοδιασπώμενα είδη μίας χρήσης, όπως πιάτα, μαχαιροπήρουνα και ποτήρια, στην καθημερινή σας ζωή χωρίς να ανησυχείτε ότι θα βλάψετε τα ζώα ή ότι θα βλάψετε το περιβάλλον. Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τον αντίκτυπό σας στο περιβάλλον είναι να αποφύγετε εξαρχής τη χρήση πλαστικών μιας χρήσης! Τα βιοδιασπώμενα προϊόντα μίας χρήσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τα απόβλητα που παράγονται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Τα βιοδιασπώμενα προϊόντα κατασκευάζονται από ζαχαροκάλαμο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο όπως το κανονικό πλαστικό.

Βιοδιασπώμενα προϊόντα μιας χρήσης φιλικά προς το περιβάλλον για τις καλοκαιρινές σας διακοπές

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι τα προϊόντα μιας χρήσης δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό είναι όντως αλήθεια, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα στην ιστορία απ’ ό,τι νομίζετε.

Τα προϊόντα μίας χρήσης κατασκευάζονται από πλαστικά μιας χρήσης, όπως οι πλαστικές σακούλες και τα καλαμάκια, τα οποία δεν είναι βιοδιασπώμενα ή ανακυκλώσιμα με κανέναν τρόπο. Απαιτούν επίσης ορυκτά καύσιμα για να παραχθούν, να μεταφερθούν και να μετατραπούν στην τελική τους μορφή και όταν αυτά τα αντικείμενα καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, όπου θα παραμείνουν για εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια χωρίς να διασπαστούν σε αέριο διοξείδιο του άνθρακα (αέριο του θερμοκηπίου), συμβάλλουν σημαντικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Καλοκαιράκι….

Ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Όταν πρόκειται για τρόφιμα, μπορείτε πάντα να επιλέξετε από μια σειρά υγιεινών επιλογών στο τοπικό σας σούπερ μάρκετ που δεν περιέχουν πλαστικές συσκευασίες.

Αν ψάχνετε για φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, τότε μπορούμε να σας βοηθήσουμε!

Διαθέτουμε μια ευρεία γκάμα προϊόντων από οικολογικές βιοδιασπώμενες συσκευασίες μιας χρήσης, φτιαγμένες από ζαχαροκάλαμο και σας προτείνουμε plastic free λύσεις που θα βοηθήσουν να διατηρηθεί ο πλανήτης καθαρός όσο θα κάνετε τις διακοπές σας.

Προμηθευτείτε δοχείαμπωλπιάταποτήριακαλαμάκιακουτάλιαμαχαίρια και πιρούνια για να μη σας λείψει τίποτα.

Δείτε όλη τη συλλογή μας με προϊόντα μιας χρήσης από φυσικά υλικά – διαθέσιμα για άμεση αποστολή εδώ.

πλαστικα ποτήρια PLA

Αλλάζω συνήθειες στον καφέ μου σκεπτόμενος οικολογικά

Αλλάζω συνήθειες στον καφέ μου σκεπτόμενος οικολογικά, πίνοντας τον σε βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ

Τα βιοδιασπώμενα ποτήρια για καφέ πλέον είναι της οικολογικής επιλογής.


disposable productsΑν είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους εκεί έξω που απολαμβάνουν τον καφέ και έχουν μια αγαπημένη κούπα, σας έχουμε καλά νέα: τα βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ είναι πλέον η οικολογική επιλογή. Ενώ τα πλαστικά ποτήρια καφέ είναι εδώ και καιρό δημοφιλή, έχουν γίνει κάπως προβληματικά τελευταία λόγω των αρνητικών επιπτώσεων στον πλανήτη μας. Χρειάζονται χρόνια για να διασπαστούν μόλις απορριφθούν, πράγμα που σημαίνει ότι καταλήγουν σε χωματερές ή ως επιπλέοντα σκουπίδια στους ωκεανούς μας.

Δυστυχώς, αυτά τα πράγματα δεν πρόκειται σύντομα να πάνε πουθενά, οπότε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; 

Η απάντηση είναι απλή: στραφείτε στη χρήση βιοδιασπώμενων ποτηριών καφέ!

 

Αντικατάσταση των πλαστικών ποτηριών μίας χρήσης, με βιοδιασπώμενα ποτήρια, προϊόντων της EcoCare.

Αντικαταστήστε στο σπίτι σας, στην επιχείρησή σας, τα πλαστικά ποτήρια, πιάτα και καλαμάκια μιας χρήσης, με βιοδιασπώμενα μιας χρήσης, συνεισφέρετε με τον τρόπο σας, στην προστασία του περιβάλλοντος. Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο κάθε φορά που χρησιμοποιούσατε ένα πλαστικό ποτήρι μίας χρήσης, συμβάλλατε στη ρύπανση του πλανήτη μας. Τα πλαστικά με βάση το πετρέλαιο μπορεί να χρειαστούν έως και 500 χρόνια για να διασπαστούν! Τα βιοδιασπώμενα ποτήρια της EcoCare κατασκευάζονται από ανανεώσιμες πηγές ζαχαροκάλαμου και είναι ιδανικά για ζεστά και κρύα ροφήματα. Επίσης δεν μουσκεύουν όπως τα χάρτινα ποτήρια!

Ομορφότερα, βιοδιασπώμενα και ασφαλέστερα.

 • Όπως μπορείτε να δείτε, εμείς στην EcoCare δημιουργήσαμε μια σειρά από βιοδιασπώμενα ποτήρια για τον καφέ. Το πρώτο είναι ένα ποτήρι για ζεστά ροφήματα, το δεύτερο είναι ένα ποτήρι για κρύα ροφήματα και smoothies και το τρίτο είναι ένα ποτήρι για τσάι ή νερό.
 • Εκτός από το ότι είναι φυσικά και όμορφα από μόνα τους, έχουν επίσης μερικά σπουδαία οφέλη:
 • Τα νέα μας βιοδιασπώμενα ποτήρια είναι ασφαλέστερα από τα κανονικά πλαστικά ποτήρια, επειδή δεν περιέχουν BPA ή άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες. Είναι πιο βιώσιμα από τα παραδοσιακά χάρτινα προϊόντα, επειδή αποσυντίθενται σε αβλαβές οργανικό υλικό μέσα σε λίγες μέρες και όχι σε χρόνια! Τέλος, αυτές οι νέες φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις συμβάλλουν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, καθώς για την κατασκευή τους καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια από ό,τι για την κατασκευή πλαστικών ή χάρτινων δοχείων. 

Η Δέσμευση της EcoCare: Η παραγωγή βιοδιασπώμενων προϊόντων μιας χρήσης που θέτουν τον άνθρωπο και τον πλανήτη σε προτεραιότητα – χωρίς ποτέ να συμβιβάζονται με την ποιότητα, την ανθεκτικότητα ή το στυλ.

*Δείτε όλη τη συλλογή μας με οικολογικά είδη σερβιρίσματος από ζαχαροκάλαμο – διαθέσιμα για άμεση αποστολή εδώ.

•❥ “Eco care. Because we care! 💚

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!

οικολογικά είδη εστίασης ecocare

Αναπτύξτε οικολογική συνείδηση με βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ Ecocare

Τα βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ πλέον είναι οικολογική επιλογή.

Αν είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους εκεί έξω που απολαμβάνουν τον καφέ και έχουν μια αγαπημένη κούπα, σας έχουμε καλά νέα: τα βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ είναι πλέον η οικολογική επιλογή. Ενώ τα πλαστικά ποτήρια καφέ είναι εδώ και καιρό δημοφιλή, έχουν γίνει κάπως προβληματικά τελευταία λόγω των αρνητικών επιπτώσεων στον πλανήτη μας. Χρειάζονται χρόνια για να διασπαστούν μόλις απορριφθούν, πράγμα που σημαίνει ότι καταλήγουν σε χωματερές ή ως επιπλέοντα σκουπίδια στους ωκεανούς μας.

Δυστυχώς, αυτά τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν σύντομα – οπότε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Η απάντηση είναι απλή: στραφείτε στη χρήση βιοδιασπώμενων ποτηριών καφέ!

Ο καφές σε ποτήρια μιας χρήσης, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα

Είναι μεγάλο πρόβλημα, αν λάβουμε υπόψη ότι ο μέσος Έλληνας καταναλώνει ένα με δύο ποτήρια καφέ την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι σε 365 ημέρες χρησιμοποιεί περισσότερα από 500 ποτήρια καφέ μιας χρήσης. Αν χρησιμοποιείτε ένα βιοδιασπώμενο ποτήρι όπως τα ποτήρια της Ecocare, ο αριθμός αυτός μειώνεται στο μισό.

Αν εφαρμόσουμε αυτά τα μαθηματικά στον υπόλοιπο κόσμο (όχι μόνο στην Ελλάδα), γίνεται σαφές ότι υπάρχει τεράστια ποσότητα απορριμμάτων που παράγεται.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το National Geographic: “Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού “συμπεριλαμβανομένων σακουλών, καλαμακίων και μπουκαλιών” στάλθηκαν σε χωματερές όπου τα αντικείμενα μπορεί να χρειαστούν αιώνες ή και περισσότερο για να διασπαστούν”. Λέει επίσης ότι ένα απορριμματοφόρο με σκουπίδια από το σπίτι σας μπορεί να γεμίσει έναν ολόκληρο κάδο απορριμμάτων!

Τα ποτήρια του καφέ και τα καπάκια τους μπορεί να χρειαστούν πάνω από 30 χρόνια για να αποσυντεθούν.

Τα ποτήρια και τα καπάκια του καφέ μπορεί να χρειαστούν έως και 30 χρόνια για να αποσυντεθούν σε μια χωματερή, αλλά δεν χρειάζεται καν να φτάσουν σε αυτό το σημείο για να αρχίσουν να προκαλούν προβλήματα. Το πλαστικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αυτών των προϊόντων αποτελείται από μικροσκοπικά κομμάτια που ονομάζονται μικροπλαστικά, τα οποία προσλαμβάνονται από την άγρια πανίδα και κινούνται στην τροφική αλυσίδα με δραματικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, αλλά και της φυτικής – ζωικής πανίδας

Τα βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ είναι διαθέσιμα για να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά ποτήρια καφέ

Τα βιοδιασπώμενα προϊόντα είναι εκείνα που αποσυντίθενται φυσικά στο περιβάλλον. Δεν περιέχουν συνθετικές χημικές ουσίες ή πρόσθετα, αλλά μπορεί να είναι κατασκευασμένα από υλικά, όπως το ζαχαροκάλαμο. Τα βιοδιασπώμενα προϊόντα διασπώνται σε μικρότερα κομμάτια με φυσικές διαδικασίες και τελικά επιστρέφουν στην αρχική τους κατάσταση, η οποία συνήθως είναι εδαφοβελτιωτικό.

Ασφαλέστερα και Υγιεινά

 

  • Εκτός από το ότι είναι φυσικά και όμορφα από μόνα τους, έχουν επίσης μερικά σπουδαία οφέλη:

  • Τα νέα μας βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ από ζαχαροκάλαμο είναι ασφαλέστερα από τα κανονικά πλαστικά ποτήρια, επειδή δεν περιέχουν BPA ή άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες. Είναι πιο βιώσιμα από τα παραδοσιακά χάρτινα προϊόντα, επειδή αποσυντίθενται σε αβλαβές οργανικό υλικό μέσα σε λίγες μέρες και όχι σε χρόνια! Τέλος, αυτές οι νέες φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις συμβάλλουν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, καθώς για την κατασκευή τους καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια από ό,τι για την κατασκευή πλαστικών ή χάρτινων δοχείων.

Να είστε υπεύθυνοι απέναντι στο περιβάλλον χρησιμοποιώντας ποτήρια μίας χρήσης που είναι καλύτερα για τη Γη

 

  • Τα βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ είναι καλύτερα για το περιβάλλον.

  • Τα βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ είναι ανακυκλώσιμα.

  • Τα βιοδιασπώμενα κύπελλα καφέ είναι κομποστοποιήσιμα.

  • Τα βιοδιασπώμενα κύπελλα καφέ είναι κατασκευασμένα από ζαχαροκάλαμο.

Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η αρχή μιας νέας σχέσης μεταξύ εσάς και της Ecocare.

Δοκιμάστε τα βιοδιασπώμενα ποτήρια Eco care και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

> Keep it GREEN <

#thinkeco | #changehabits | #ecocare

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!

οικολογικά δώρα

Πως θα κάνετε τα Χριστούγεννα πιο οικολογικά

Οικολογικά δώρα

Ας δώσουμε μια άλλη διάσταση στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο και στο σπίτι με οικολογικά δώρα.

Χριστούγεννα = δώρα

Αντιστεκόμαστε στην καταναλωτική μανία των ημερών με οικολογικά δώρα. Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει αρχίσει και εμείς σας βοηθάμε να τα μεταμορφώσετε σε μια φιλικότερη προς το περιβάλλον γιορτή, χωρίς να στερηθείτε κάτι από τη μαγεία τους.

Τα Χριστούγεννα μας γεμίζουν χαρά και μας φέρνουν πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα, είναι γεγονός. Δε θα ήταν όμως ακόμα πιο όμορφα αν τα περνούσαμε με τρόπο που να δείχνει ότι αγαπάμε και σεβόμαστε και το περιβάλλον;

Eco στολίδια – οικολογικά δώρα

Ecoλογικές πράξεις – 5 Tips & tricks

❯ Σβήστε τα φώτα. Δημιουργήστε μία ρομαντική, νοσταλγική ατμόσφαιρα με κεριά. Προσοχή! Tα κεριά παραφίνης είναι φτιαγμένα από πετρέλαιο και δεν κάνουν καθόλου καλό στην υγεία σας, άρα και στο περιβάλλον. Επιλέξτε κεριά φτιαγμένα από σόγια ή κερί μέλισσας είναι περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον γιατί βιοδιασπώνται – τέλεια ιδέα για οικολογικά δώρα επίσης.

❯ Χρησιμοποιήστε ατομικές πετσέτες στο τραπέζι. Μη χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες ή χαρτί κουζίνας στο τραπέζι, αλλά υφασμάτινες πετσέτες τις οποίες μπορείτε να πλύνετε και να χρησιμοποιήσετε ξανά.

❯ Δώστε τα φαγητά που περίσσεψαν. Χωρίστε τα σε μερίδες και δώστε τα στους καλεσμένους σας φεύγοντας.

❯ Τα στολίδια σας μπορεί να προέρχονται απευθείας από τη φύση. Στολίστε το δέντρο σας με κουκουνάρια, ξύλα κανέλας κ.α. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στολίδια από φαγώσιμα υλικά, όπως γλειφιτζούρια.

❯ Ψωνίστε από τοπικά μαγαζιά. Αγοράζοντας προϊόντα από μαγαζιά της γειτονιάς θα στηρίξετε τοπικούς καταστηματάρχες και τις οικογένειές τους, βοηθώντας έτσι την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς.

Shopping λίστα – Think eco

Πριν, λοιπόν, ολοκληρώσετε τη shopping list σας, καλό θα ήταν να αναλογιστείτε τον αντίκτυπο που έχουν αυτές οι αγορές στο περιβάλλον. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε στη λίστα σας βιοδιασπώμενα προϊόντα Eco care (πιάτα, ποτήρια, δοχεία, καλαμάκια, μαχαίρια, κουτάλια & πιρούνια) που θα σας λύσουν τα χέρια.

*Βρείτε τα προϊόντα μας σε γνωστές αλυσίδες super market ή σε επιλεγμένα καταστήματα.

Ιδέες για οικολογικά δώρα

Κανείς δεν αναιρεί το γεγονός πως τα δώρα είναι μία σπουδαία πράξη αγάπης κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Ένα εισιτήριο για θέατρο ή κάποια συναυλία (online). Ένα voucher για παρακολούθηση μαθημάτων ή σεμιναρίων. Ακόμα κι ένα ταξίδι, είναι ανάμεσα στα “άυλα” δώρα με μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα. Στις βιώσιμες, εναλλακτικές λύσεις που έχετε, λάβετε υπόψη σας και τα ethical / sustainable μαγαζιά.

•❥ “We don’t have to continue with traditions that leave us broke and the planet broken!”

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!

οικολογικά είδη σερβιρίσματος

Βάλτε στη ζωή σας βιοδιασπώμενα οικολογικά είδη σερβιρίσματος

Οικολογικά είδη σερβιρίσματος που δε μολύνουν το περιβάλλον

Σε τι διαφέρουν τα οικολογικά είδη σερβιρίσματος από τα κοινά είδη μιας χρήσεως;

Τα αναλώσιμα φτιαγμένα από ζαχαροκάλαμο ή άλλα από ανανεώσιμες πρώτες ύλες, ανακυκλωμένα υλικά και από φυτικά υλικά που παράγονται σε δάση με πιστοποιημένη υπεύθυνη διαχείριση, αφού τελέσουν το σκοπό τους, δεν θα μετατραπούν σε τοξικά απορρίμματα που θα μολύνουν τη φύση. Δεν θα συμβάλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αντιθέτως, τα περισσότερα οικολογικά αναλώσιμα είναι είτε βιοδιασπώμενα, είτε κομποστοποιήσιμα στον κήπο του σπιτιού μας ή μπορούμε να τα ρίξουμε στους ειδικούς καφέ κάδους ανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων που βρίσκουμε σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Γιατί να τα προτιμήσετε οικολογικά είδη σερβιρίσματος Eco care;

Γιατί χρησιμοποιώντας αυτά τα οικολογικά είδη ενισχύετε θετικά την προστασία του περιβάλλοντος, όχι την περαιτέρω μόλυνσή του.

Σκεφτείτε να πίνετε τον καθημερινό σας take out καφέ μέσα σε ένα -ανθεκτικό στη ζέστη- ποτήρι από ζαχαροκάλαμο με καπάκι που μόλις το αδειάσετε μπορείτε είτε να το προσθέσετε στον κάδο της κομποστοποίησης, είτε να το αφήσετε στο χώμα της αυλής σας να βιοδιασπαστεί φυσικά.

Οικολογικά είδη σερβιρίσματος Eco care

Τί θα λέγατε να προσφέρατε γλυκό στους ανθρώπους που αγαπάτε σερβιρισμένο σε βιοδιασπώμενα πιατάκια από ζαχαροκάλαμο και κουτάλια, πιρούνια, μαχαίρια από ανανεώσιμα υλικά;!

Αφού χρησιμοποιηθούν, μπορούν να καταλήξουν είτε σε εργοστάσιο κομποστοποίησης αλλά ακόμη κι αν καταλήξουν στο χώρο υγειονομικής ταφής, αποσυντίθενται ταχύτερα και δεν αφήνουν πίσω τοξικά κατάλοιπα.

To know

Θέλετε να ξέρετε γιατί το ζαχαροκάλαμο είναι καλή πρώτη ύλη; Διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο στο blog μας: “Ζαχαροκάλαμο – Τι είναι – Γιατί είναι καλή πρώτη ύλη

*Δείτε όλη τη συλλογή μας με οικολογικά είδη σερβιρίσματος από ζαχαροκάλαμο – διαθέσιμα για άμεση αποστολή εδώ.

•❥ “Eco care. Because we care! 💚

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!

οικολογική συνείδηση

Επιστροφή στα θρανία με οικολογική συνείδηση

Οικολογική συνείδηση στο σχολείο

Back to school με οικολογική συνείδηση, χρησιμοποιώντας προϊόντα οικιακής / επαγγελματικής χρήσης, 100% απαλλαγμένα από πλαστικό, πλήρως βιοαποικοδομήσιμα και κομποστοποιήσιμα Eco care.

Οικολογική συνείδηση για τα παιδιά μας

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι πόροι της Γης δεν είναι ανεξάντλητοι, φυσικά και είναι απολύτως απαραίτητο να στραφούμε σε μια πιο eco καθημερινότητα, με οικολογική συνείδηση, αν θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας εύφορο έδαφος για να ζήσουν τα παιδιά μας.

Αυτό σημαίνει αλλαγή τρόπου σκέψης, που σταδιακά θα επιφέρει και αλλαγές στη συμπεριφορά και στις συνήθειές μας. Αρκεί να σκεφτούμε πριν πράξουμε: «Είναι καλά αυτά τα προϊόντα για την υγεία μας; Μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά μου; Περιέχει κάτι τοξικό; Επιβαρύνει το περιβάλλον και αν ναι πώς;»

Αυτές οι ερωτήσεις θα πρέπει να συντροφεύουν κάθε επιλογή στις αγορές μας και σιγά σιγά, όταν θα φτάνουμε σε ένα κατάστημα, αυτό θα γίνεται αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται πια να έχουμε “κουτάκια” με τα “πρέπει” στο μυαλό μας.

Προϊόντα με οικολογική συνείδηση

Δοκιμάστε προϊόντα από εταιρείες στο χώρο με οικολογική συνείδηση. Δοκιμάστε Eco care. Η σειρά των προϊόντων μας περιλαμβάνει πιάτα, μπωλ, ποτήρια, μαχαίρια, κουτάλια, πιρούνια, καλαμάκια κ.α.

Τα προϊόντα μας, από ανανεώσιμα βιοδιασπώμενα υλικά (ζαχαροκάλαμο), προσφέρουν μια διαρκή συνεισφορά στην προστασία του περιβάλλοντος. Δεν έχει να κάνει με θεωρητικές ιδέες αλλά με πρακτικά και άμεσης δράσης μέτρα. Δείτε γιατί το ζαχαροκάλαμο είναι καλή πρώτη ύλη εδώ.

Ο κοινός παρανομαστής όλων των προϊόντων μας είναι η φυσική τους προέλευση. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά βιώσιμες, πρώτες ύλες, κυρίως από ίνες ζαχαροκάλαμου.

Μότο μας: Σεβασμός προς το περιβάλλον, σεβασμός προς τον καταναλωτή με προϊόντα ασφαλή και αυστηρά ελεγμένα.

Γιατί Eco care στα lunch boxes

Επιλέξτε Eco care προϊόντα από ζαχαροκάλαμο για καθημερινή χρήση

Eco care προϊόντα πάντα και παντού

•Είναι ανθεκτικά
•Είναι υγιεινή επιλογή (αντί πλαστικού)
•Διατηρούν αναλλοίωτο το περιεχόμενο (γεύση)
•Δεν χρειάζονται πλύσιμο, αρκεί απλώς να πεταχτούν στον κάδο.

Γιατί να επιλέξετε Eco care προϊόντα στην καθημερινότητα σας

Αποδεχτείτε την πρό(σ)κληση και κάντε μια πρακτική συνεισφορά στη διατήρηση των φυσικών πηγών ενέργειας, ξεκινώντας από απλές καθημερινές πράξεις. Τοποθετήστε τα γεύματα των παιδιών σας σε συσκευασίες βιοδιασπώμενες, διατηρώντας αμείωτη την οικολογική σας συνείδηση.

•❯ Do something Green everyday!

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!