Str Numarul 3, nr 6F, Afumati, ilfov, Romania – Post Code 077010
 

Αναπτύξτε οικολογική συνείδηση με βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ Ecocare

Τα βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ πλέον είναι οικολογική επιλογή.

Αν είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους εκεί έξω που απολαμβάνουν τον καφέ και έχουν μια αγαπημένη κούπα, σας έχουμε καλά νέα: τα βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ είναι πλέον η οικολογική επιλογή. Ενώ τα πλαστικά ποτήρια καφέ είναι εδώ και καιρό δημοφιλή, έχουν γίνει κάπως προβληματικά τελευταία λόγω των αρνητικών επιπτώσεων στον πλανήτη μας. Χρειάζονται χρόνια για να διασπαστούν μόλις απορριφθούν, πράγμα που σημαίνει ότι καταλήγουν σε χωματερές ή ως επιπλέοντα σκουπίδια στους ωκεανούς μας.

Δυστυχώς, αυτά τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν σύντομα – οπότε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Η απάντηση είναι απλή: στραφείτε στη χρήση βιοδιασπώμενων ποτηριών καφέ!

Ο καφές σε ποτήρια μιας χρήσης, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα

Είναι μεγάλο πρόβλημα, αν λάβουμε υπόψη ότι ο μέσος Έλληνας καταναλώνει ένα με δύο ποτήρια καφέ την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι σε 365 ημέρες χρησιμοποιεί περισσότερα από 500 ποτήρια καφέ μιας χρήσης. Αν χρησιμοποιείτε ένα βιοδιασπώμενο ποτήρι όπως τα ποτήρια της Ecocare, ο αριθμός αυτός μειώνεται στο μισό.

Αν εφαρμόσουμε αυτά τα μαθηματικά στον υπόλοιπο κόσμο (όχι μόνο στην Ελλάδα), γίνεται σαφές ότι υπάρχει τεράστια ποσότητα απορριμμάτων που παράγεται.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το National Geographic: “Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού “συμπεριλαμβανομένων σακουλών, καλαμακίων και μπουκαλιών” στάλθηκαν σε χωματερές όπου τα αντικείμενα μπορεί να χρειαστούν αιώνες ή και περισσότερο για να διασπαστούν”. Λέει επίσης ότι ένα απορριμματοφόρο με σκουπίδια από το σπίτι σας μπορεί να γεμίσει έναν ολόκληρο κάδο απορριμμάτων!

Τα ποτήρια του καφέ και τα καπάκια τους μπορεί να χρειαστούν πάνω από 30 χρόνια για να αποσυντεθούν.

Τα ποτήρια και τα καπάκια του καφέ μπορεί να χρειαστούν έως και 30 χρόνια για να αποσυντεθούν σε μια χωματερή, αλλά δεν χρειάζεται καν να φτάσουν σε αυτό το σημείο για να αρχίσουν να προκαλούν προβλήματα. Το πλαστικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αυτών των προϊόντων αποτελείται από μικροσκοπικά κομμάτια που ονομάζονται μικροπλαστικά, τα οποία προσλαμβάνονται από την άγρια πανίδα και κινούνται στην τροφική αλυσίδα με δραματικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, αλλά και της φυτικής – ζωικής πανίδας

Τα βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ είναι διαθέσιμα για να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά ποτήρια καφέ

Τα βιοδιασπώμενα προϊόντα είναι εκείνα που αποσυντίθενται φυσικά στο περιβάλλον. Δεν περιέχουν συνθετικές χημικές ουσίες ή πρόσθετα, αλλά μπορεί να είναι κατασκευασμένα από υλικά, όπως το ζαχαροκάλαμο. Τα βιοδιασπώμενα προϊόντα διασπώνται σε μικρότερα κομμάτια με φυσικές διαδικασίες και τελικά επιστρέφουν στην αρχική τους κατάσταση, η οποία συνήθως είναι εδαφοβελτιωτικό.

Ασφαλέστερα και Υγιεινά

 

  • Εκτός από το ότι είναι φυσικά και όμορφα από μόνα τους, έχουν επίσης μερικά σπουδαία οφέλη:

  • Τα νέα μας βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ από ζαχαροκάλαμο είναι ασφαλέστερα από τα κανονικά πλαστικά ποτήρια, επειδή δεν περιέχουν BPA ή άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες. Είναι πιο βιώσιμα από τα παραδοσιακά χάρτινα προϊόντα, επειδή αποσυντίθενται σε αβλαβές οργανικό υλικό μέσα σε λίγες μέρες και όχι σε χρόνια! Τέλος, αυτές οι νέες φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις συμβάλλουν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, καθώς για την κατασκευή τους καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια από ό,τι για την κατασκευή πλαστικών ή χάρτινων δοχείων.

Να είστε υπεύθυνοι απέναντι στο περιβάλλον χρησιμοποιώντας ποτήρια μίας χρήσης που είναι καλύτερα για τη Γη

 

  • Τα βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ είναι καλύτερα για το περιβάλλον.

  • Τα βιοδιασπώμενα ποτήρια καφέ είναι ανακυκλώσιμα.

  • Τα βιοδιασπώμενα κύπελλα καφέ είναι κομποστοποιήσιμα.

  • Τα βιοδιασπώμενα κύπελλα καφέ είναι κατασκευασμένα από ζαχαροκάλαμο.

Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η αρχή μιας νέας σχέσης μεταξύ εσάς και της Ecocare.

Δοκιμάστε τα βιοδιασπώμενα ποτήρια Eco care και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

> Keep it GREEN <

#thinkeco | #changehabits | #ecocare

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το!

Καλάθι
Facebook Api Key (για σύνδεση στο Facebook) Instagram Pinterest
Sidebar
X